Fotowedstrijd

Soms kan je iets niet uitleggen met woorden, foto of film. De atmosfeer bij Balfolk is misschien één van die dingen die je eigenlijk gewoon moet ervaren. Toch zouden we het heel tof vinden om het wél uit te leggen en te laten zien.
Dat is een uitdaging! Durf jij de uitdaging aan? We maken er een fotowedstrijd van. De fotowedstrijd is al in de nieuwsbrief langs gekomen, maar we leggen het graag nog iets beter uit. We zijn opzoek naar een foto die de sfeer van balfolk vangt en laat zien wat balfolk is. We zijn dus niet persé opzoek naar een foto met een hoge kwaliteit/resolutie maar naar een foto met sfeer! Het maakt dus niet uit of je een foto hebt gemaakt met een telefoon of camera of wanneer je de foto gemaakt hebt.

We zullen de vijf meest sprekende foto’s uitprinten en op een bal opgehangen (welk bal dat is, volgt nog). De makers van deze foto’s krijgen natuurlijk gratis toegang tot dit bal én mogen hun print na afloop mee naar huis nemen. Tijdens het bal kan er op de foto’s gestemd worden en het bal zal afgesloten worden met de prijsuitreiking! De winnaar krijgt gratis toegang tot een bal naar keuze.

Stichting Balfolkfabriek schrijft deze wedstrijd uit omdat we het leuk vinden dat jullie gaan meedenken en betrokken zijn bij hoe we balfolk kunnen visualiseren. En daarnaast zijn we ook op zoek naar mooie foto’s die we mogen gebruiken voor de publiciteit, bijvoorbeeld voor nieuwe flyers, facebook of de website. Als je meedoet aan deze wedstrijd, zullen we je vragen of we je foto hiervoor mogen gebruiken, uiteraard met naamsvermelding, en in overleg hoe we hem dan gaan gebruiken. Staan er mensen wel erg herkenbaar op je gemaakte foto? Vraag dan voor je ons toestemming geeft om de foto te gebruiken, ook even aan je ‘modellen’ of ze bezwaar hebben.

De selectieprocedure wordt door een jury uitgevoerd, daarbij worden de foto’s anoniem behandeld. Op deze manier kan de jury niet bevooroordeeld zijn over de fotograaf, en speelt het wel of niet toestemming geven voor publiciteitsdoeleinden ook geen rol. Leden van de jury en bestuursleden mogen uiteraard niet meedoen aan de wedstrijd.

Je kan foto’s insturen tot 15 mei. Mail naar info@balfolk.nl
Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *